fredag 6 augusti 2021

Nytt kubanskt OS-guld till Revolutionen! ”Vi segrade här och vi ska besegra Coronaviruset på Kuba”!

 

Den kubanske tungviktsboxaren Julio La Cruz, tog i detta OS guld i tungvikt, en högre viktklass än i Rio 2016 då han tog guld i lätt tungvikt. I semifinalen boxade han ut en avhoppad kuban som provocerade la Cruz med smädfulla uttalanden om revolutionen men som fick bita i det sura äpplet efter att la Cruz boxade ut honom och efter att domaren höjt la Cruz´ näve utropade "PATRIA O MUERTE, VENCEREMOS"!  ”Fosterlandet eller döden-Vi ska segra”. Och segrade gjorde la Cruz också i finalen.



Nytt kubanskt OS-guld till Revolutionen!

”Vi segrade här och vi ska besegra Coronaviruset på Kuba”!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2021-08-06 / Det av USA sedan 60 år blockerade och attackerade, av pandemin utsatta Kuba är den amerikanska kontinentens 2:a mest framgångsrika OS-nation i Tokyo, bättre än giganten Brasilien och det rika Kanada.

Den senare nationen utmärker sig dock mer för att utrota barn från ursprungsbefolkningen och attackera Kuba, Venezuela och Nicaragua än att satsa på breddidrott för folket i den nordamerikanska nationen.

Den kubanske boxaren Julio La Cruz, kubanen som för några dagar sedan i ringen, efter att ha besegrat sin motståndare med kubanskt ursprung men som boxades för en annan nation, utropade de kubanska bevingade orden från revolutionens seger; ”Fosterlandet eller döden-Vi ska segra”, i polemik mot Miamikubanernas slogan ”Patria y Vida” (Viva USA) tog idag hem OS -guldet i den tyngsta viktklassen.

I nattens final mot den ryske världsmästaren Muslin Gadzhimagomedov boxade la Cruz taktiskt och intelligent och den ryske giganten fick aldrig till det i sin boxning mot Kubas variant av Muhammed Ali. La Cruz vann övertygande med alla domarrösterna 5-0.

Och medaljen tillägnar la Cruz 'El Comandante', FIDEL CASTRO.

La Cruz tillhör den exklusiva klubb av boxare som har tagit OS-guld i två viktklasser. Det första var i Rio de Janeiro 2016 i lätt tungvikt och nu, i Tokyo i tungvikt.

Efter fighten utropade La Cruz ”Jag älskar dig, Kuba”! och ”Vi segrade här och vi ska besegra Coronaviruset på Kuba”!

När får vi en djuplodande analys av tevesoffornas liberal Erik Jennische om Kubas framgångar inom idrotten? Eller räcker inte CIA-dollarna till en så komplicerad uppgift?