torsdag 19 december 2019

USAID:s svinaktiga kampanj mot den kubanska medicinska insatsen i världen

I mänsklighetens tjänst, den kubanska hälsovårdsbrigaden någonstans i världen.




USAID:s svinaktiga kampanj mot den kubanska medicinska insatsen i världen

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-12-19 / Jag såg och hörde inläggen i direktsändning igår i OAS där den kubanska medicinska insatsen via de olika Hälsovårdsbrigaderna skulle synas. Men det var en vedervärdig kloak av antikubanska mumier från det kalla krigets McChartistiska värsta epok som höll inledningarna som kröntes med chefen för CIA:s civila fasadorganisation för ”bistånd”, USAID.

Arrangörerna med Luis Almagro, denne triste och eländiga figur som en gång kallade sig socialist och till och med ingick i Pepe Mujicas regering, en Mujica som inför det flagranta förräderiet mot allt vad Uruguays och världens socialister stått och står offentligt bad Almugre bokstavligen dra åt h-e, hade lyckats få med två kubanska avhoppare.
En gnällde för att hon inte hade informerats av det kubanska hälsovårdsministeriet om att La Paz och flygplatsen i El Alto låg på 3500 respektive 4000 meters höjd och kände sig lite darrig i benen när hon gick ur planet.

Den andre jeppen drog en snyfthistoria om att hans anhörige i Havanna hade fått psykologiska problem under hans frånvaro, som om det skulle vara något exklusivt och unikt för kubanska läkares familjer som har sin nära i tjänst hos mänskligheten ute i världen.

Inledarna från ”MinnesStiftelsen över kommunismens offer” var om möjligt en ännu värre samling kverulanter som borde få anställning på ILO (Internationella Arbetsorganisationen) för de snyftade över arbetsförhållandena för dessa heroiska kubanska läkares insatser ute i världen.

När får vi höra samma klasskampskrav när det gäller de anställda på USA-företaget Walmart som, när jag var reporter med ansvar för fackliga frågor varje år kunde konstatera att Walmart vann 1:a-platsen över världens mest antifackliga företag i världen.

Jag skulle nog, om jag fått bestämma, bjudit in Soyapa Figueroa, ordförande för Honduras´ Läkarkollegium som skulle kunna ha berättat om de enorma insatser den kubanska Hälsovårdsbrigaden har genomfört i Honduras under de 20 åren de har verkat och arbetat i det centralamerikanska landet där hälften av befolkningen äter ett mål om dagen eftersom de överlever på mindre än två dollar per dygn.

Eller hur hon och Kollegiet tvingas utfärda ”S.O.S” nästan varje vecka för kirurgerna har inget bedövningsmedel när de ska operera på de allmänna sjukhusen. Däremot har USA:s främsta allierade i Centralamerika pengar att köpa ett krigsfartyg av Israel för 55 miljoner dollar.

Eller hur de kubanska ögonläkarna i Honduras har opererat nästan 100.000 fattiga honduraner och en svensk mot gråstarr helt gratis. I den privata kliniken Santa Lucia i Tegucigalpa kostar en gråstarrsoperation av ett (1) öga 3000 dollar.

USAID:s SVINAKTIGA KAMPANJ mot den kubanska insatsen i världen kan kanske manipulera människor som inte vet vad brigaden genomför, eller har pratat med brigadörerna på plats. USAID:s verkliga ”bistånd” går ut på att få kubanska läkare att hoppa av, att begära asyl och flytta till Miami, för att där arbeta inom den kapitalistiska sjukvårdssektorn för ”brukare” som har en plånbok som kan köpa ett ”Hälsovårdspaket”. Men i USA finns det 50 miljoner personer som är exkluderade för så ser kapitalismen ut; några har dessa pengar, men miljoner har det inte.

2002 ville högerregeringen i Honduras skicka tillbaka den kubanska hälsovårdsbrigaden. Resultatet blev nästan ett folkuppror varför presidenten tvingades ta tillbaka beslutet.

Honduranerna älskar kubanerna för dessa är inte rädda att bli loppbitna, att arbeta i de avlägsna byarna och regionerna i djungeln, bergen eller där det varken finns el och än mindre internetuppkoppling.

De är, vad Anton Makarenko och Che Guevara kallade för ”den Nya Människan”, där egoismen har fått ge vika för solidaritet och revolutionär övertygelse om att mänskligheten och de arbetande människorna är värda något mer än det som de kapitalistiska megafonerna hittills har erbjudit.

Dick E.
Tegucigalpa, Honduras

Läs hela reportaget om hur denne reporter blev opererad mot gråstarr av den kubanska brigaden:

-- Semester?
-- Nej, jag tillhör den kubanska hälsovårdsbrigaden.
 


Nedanstående koryféer framträdde Igår i OAS/Washington
• Luis Almagro, Secretario General de la OEA [Secretary General]
• Marion Smith, Director Ejecutivo, Fundación Memorial Víctimas del Comunismo
[Executive Director, Memorial Victims of Communism Foundation]
• Carrie Filipetti, Subsecretaria Adjunta para Cuba y Venezuela, Departamento de Estado de EEUU
• Carlos Trujillo, Representante Permanente de EEUU ante la OEA
• John Barsa, Administrador Adjunto, Bureau para América Latina y el Caribe, Agencia para el Desarrollo Internacional de EEUU (USAID)
• Carlos Ponce,
[Memorial Victims of Communism Foundation]
• Javier Larrondo, Cuban Prisoners Defenders
• Sam Dubbin, litigante en el caso en EEUU en contra de la OPS
• Maria Werlau, Directora Ejecutiva, Cuba Archive
• Dr. Dania Cao Quintero, médico cubano que trabajó en Haití y Venezuela