onsdag 13 maj 2020

Kubas ambassad i Washington beskjuts av en terrorist och Kuba sätts upp på USA:s ”terrorlista”!




Kubas ambassad i Washington beskjuts av en terrorist och Kuba sätts upp på USA:s ”terrorlista”!

 

TEGUCIGALPA / 2020-05-13 / Igår tisdag den 12 maj 2020, anklagade Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez Parrilla den högst märkliga tystnaden från USA-regeringen sedan terroristattacken den 30 april mot Kubas ambassad i Washington. I dag kom svaret: Kuba sätts upp på USA:s lista över länder som främjar terrorism i världen!

 

Den ansvarige för attacken mot ambassaden, som vid tillfället hyste tio tjänstemän var kuban-amerikanen Alexander Alazo Baró (42 años), som sedan 2010 lever och har uppehållstillstånd i USA, uppgav Rodriguez i en virtuell internationell presskonferens.

 

– USA:s UD (State Departement) och USA:s regering har tyvärr valt att tiga inför en så allvarlig terroristattack. Fram tills nu har det inte utfärdats något officiellt uttalande eller fördömande av denna händelse, inte ens ett avståndstagande mot terroristattacken, underströk Rodriguez.


Terroristen med tio års uppehållstillstånd i USA, Alexander Alazo Baro.



Målet var att döda

 

Den kubanske utrikesministern lovordade den lokala polisstyrkan som anlände till den diplomatiska bygganden, där perforationerna från detta krigsgevär hade trängt in i pelare och väggar i ambassaden. Men frågan är vilket motiv USA:s UD har för att bokstavligen ”ligga lågt”?

 

– USA:s UD dröjde nästan fem dagar innan de tog kontakt med de kubanska myndigheterna och för att överlämna någon information av officiell karaktär över denna allvarliga händelse, tillade Rodriguez.

 

Bilder från säkerhetskameror visar hur terroristen närmade sig ambassaden, skrek fraser och försökte antända en kubansk flagga. Därefter besköts ambassaden som är belägen mitt i USA:s huvudstad och bara några kvarter från Vita Huset, uppger RT.

 

Nyhetsbyrån uppger att terroristen hade rest ända från Pennsylvania.

 

– Målet var att fälla det som kom i hans väg, inklusive människor om dessa hade kommit i skottlinjen. Han uppgav själv att han hade intentionen att döda, hävdade den kubanske utrikesministern.

 

– Det är nödvändigt att fråga USA:s regering vilka är dess motiv för att inte uttala sig inför den allmänna opinionen!

 

Rodriguez säger att en terroristaktion som den nämnda inte kan ses skild från det aggressiva antikubanska fientliga uttalanden som Kuba ständigt utsätts för från Vita Huset och dess UD. Tvärtom, USA:s antikubanska politik stimulerar psykopatiska hatiska krafter att utlösa aktioner som den som utlöstes av den antikubanske extremisten den 30 april.


Bruno Rodriguez, Kubas utrikesminister.


USA:s klassificerar Kuba som ”terroriststat”!

Men i dag, dagen efter den kubanske utrikesministerns och den kubanska regeringens uttalade oro över sin ambassads och personals säkerhet i USA, inkluderar USA:s UD Kuba på listan över länder som påstås vägra delta i den ”antiterroristiska kampen”. På samma lista har Vita Huset placerat Iran, Syrien, Nordkorea och Venezuela.

 

Den avgörande orsaken till detta milt sagt uppseendeväckande beslut är Kubas vägran att deportera de tio fredsförhandlarna från den colombianska ELN-gerillan som sedan 2017 sitter i Havanna och väntar på att Ivan Duque ska skicka över sin delegation till Havanna.

 

Jag befann mig i Kuba i början av november och intervjuade bland annat ELN-delegationens fredsförhandlare, PABLO BELTRAN. Regeringen i Bogota hade dagarna innan krävt att den kubanska regeringen skulle deportera ELN-delegation tillbaka till Colombia. Det skulle för all framtid spoliera alla fredsinitiativ. Det är dessutom ett flagrant brott mot den överenskommelse som ELN och den föregående colombianska regeringen, Juan Manuel Santos, hade ingått med assistens av Internationella Röda Korset, som var ansvarig för förflyttningen av ELN-förhandlarna från Colombia till Kuba, samt med Norge och Kuba som länder som deltar i fredsprocessen.


ELN-delegationens chefsförhandlare, intervjuad av Dick E.


Internationella Röda Korsets uppgifter

 

I en av artiklarna i avtalet mellan den colombianska regeringen och ELN, som handlar om i händelse av att någon av parterna bryter vill bryta fredsförhandlingarna, då har Internationella Röda Korset 15 dagar på sig för att förbereda transporten tillbaka av ELN-delegationen till en plats i Colombia där den med säkerhet kan landa utan att armén attackerar den. Armén ska i den region som koordinaterna anger göra ett eldupphör under en angiven tid för att gerillans fredsförhandlare ska kunna sätta sig i säkerhet.

 

Det var samma regel som gällde när Kuba upplät sitt territorium för nästan fyra års förhandlingar när det historiska fredsavtalet mellan FARC-gerillan och den colombianska staten slutligen kunde undertecknas i november 2016. Att Ivan Duque, som 2019 bröt Colombias årliga fördömande i FN av USA:s blockad av Kuba, denna gång avstod regeringen att fördöma blockaden, bekräftade därmed att han är totalt underordnad Trumps utrikespolitik, vilket bekräftades vid invasionsförsöket mot Venezuela 3-4 maj då de 60-70 terroristerna hade förberetts på militära träningsläger i det colombianska gränslänet Guajira.

 

I intervjun med ELN-ledaren i Havanna tog jag upp frågan om Duques krav på den kubanska regeringen och Beltran bara skakade på huvudet och betecknade kravet som en bekräftelse på att den Uribe-kontrollerade Duqueregeringen saknar all vilja till att ingå ett fredsavtal med ELN.

 

Legitimt militärt mål

 

Enligt USA:s UD motiveras beslutet med att ELN tog på sig ansvaret för en attack mot den militariserade polisens kadettskola i Bogota, ett legitimt militärt mål eftersom det i första hand är polisen, som ingår som en gren i de väpnade styrkorna och inte i inrikesministeriet, som deltar i konfrontationerna i kriget i Colombia. I attacken den 19 januari 2019 dödades 22 poliser och 60 skadades. Naturligtvis blev det enorma rubriker och fördömanden i Colombia. Men samma medier rapporterar glorifierande när den colombianska arméns flyg bombar gerillaläger och dödar minst lika många eller fler. Detta sker med jämna mellanrum.

 

”Kubas vägran att produktivt engagera sig i den colombianska regeringen visar att det inte samarbetar med USA i dess arbete för att stödja Colombias ansträngningar för att säkerställa en rättvis, varaktig fred, säkerhet och möjlighet för sina människor”, uppger USA:s UD i sitt pressmeddelande.

 

Men det är ju just därför Kuba har upplåtit sitt territorium, för att freden en gång för alla ska bli varaktig i Colombia och undvika att ”folkets söner och döttrar” blir offer i oligarkins och USA:s krig i det sydamerikanska landet. Och nu straffas Havanna med den förre CIA-chefens bannbulla och blir ett namn till på USA:s lista över oförsonliga fiender som ska förgöras.

 

Att samma regim skickar drönare från sina militärbaser i Irak och mördar en till Irak inbjuden iransk general ser denna terrorregim i Washington som en högst legitim aktion.

 

”Säg mig vem din vän är och jag ska säga dig vem du är”!

 

Video: Intervju med Pablo Beltran, chefsförhandlare för ELN-gerillan i Havanna:

https://youtu.be/VuuNSgQeaZ4


Barack Obama beskådar det historiska ögonblicket när USA och Kuba återupprättar de diplomatiska förbindelserna som Trump målmedvetet och systematiskt raserar sedan han intog Vita Huset.


TRUMPS AMBASSAD-FAKE I HAVANNA

Kommer du ihåg Trumpadministrationens påstående om att diplomaterna på USA-ambassaden i Havanna torterades av ett märkligt ljud?

 

DET TOGS SOM INTÄKT att rasera de nya diplomatiska förbindelserna mellan Washington och Havanna som Barack Obama hade återupprättat med sin kubanska motsvarighet, Raul Castro den 14 augusti 2015, en historisk händelse.

Men Trump inledde med oroväckande fientliga uttalanden mot Kuba och det hela kulminerade när i princip hela ambassadpersonalen kallades hem. Förevändningen var det påstått märkliga ljudet som senare skulle ha varit ett instängt djur.

Men, som sagt, när CIA vill skapa en förevändning kallar de in sina experter i psykologisk krigföring. Nu väntar vi bara på att Trump&Pompeo, f.d. CIA-chef som skrattande inför universitetsstuderande sa att som CIA-chef eller agent så blåljög han och hans kollegor, ska bryta de diplomatiska förbindelserna med Kuba och intensifiera det ekonomiska och diplomatiska kriget mot den karibiska ön.

 

NEDANSTÅENDE ARTIKEL skrev jag den 12 augusti 2017 med anledning av ”spektaklet i Havanna”, men med en parallell; När Honduras´ störtade president och ett 50-tal av hans närmaste, som befann sig på Brasiliens ambassad i Tegucigalpa efter militärkuppen i juni 2009 varje dag och natt utsattes för en ljudtortyr för att tvinga dem att lämna ambassaden dit de hade ”bjudits in” av Brasiliens dåvarande president, Ignacio `Lula´ da Silva:

 

USA:s ”ljudtortyr” i Havanna och hyckleri på högsta nivå i militärkuppens Honduras

Av Dick Emanuelsson


TEGUCIGALPA / 2017-08-12 / När Honduras´ störtade president Manuel Zelaya på hemliga vägar från ett grannland i Centralamerika återvände till Honduras den 21 september 2009, tog han och ett 50-tal honduraner sig in på Brasiliens ambassad i Tegucigalpa, på inbjudan av ´Lula´ som då var president i Brasilien. Motivet var att på så sätt öka pressen mot kuppregimen.

 

Militären omringade ambassaden och klockan 04.00 den 22 september attackerade militären de cirka 5000 honduranerna som hade övernattat framför ambassaden. Hundratals misshandlades och slogs blodiga till marken med Wendy Avila, 22, avled av peppargasen som militären använde i attackerna.

 

Efter en vecka inledde den civila-militära diktaturen en bokstavlig akustisk tortyr via några slags radiosignaler som gjorde att få kunde sova under nätterna. Men de skarpa signalerna/pipen var hörbart för alla. Motivet var att trötta ut ”ockupanterna”. Manuel Zelaya och ett 20-tal som var kvar på ambassaden lämnade denna den 27 januari då den nye presidenten Porfirio Lobo hade kommit överens med Dominikanska Republikens president Leonel Fernandez att ge Zelaya asyl i den karibiska ön.

 

DEN HONDURANSKA MILITÄREN och polisen rustades efter militärkuppen upp av USA med alla tänkbara vapen, fordon och sofistikerad teknologisk utrustning. Uribe i Colombia tog emot den honduranska kuppregimens utsända redan efter en vecka av militärkuppen och uppgav i personliga samtal, som filtrerades av honduranerna till pressen, att han hyste ”beundran” för kuppregimen. Från Colombia skickades militära och polisiära rådgivare till Honduras för att ”fortbilda” sina honduranska kollegor.

 

Jag kan aldrig tänka mig att de kubanska myndigheterna skulle ägna sig åt något liknande, dessutom mycket mer sofistikerat än de militära gorillorna i Tegucigalpa. Det kan finnas flera hypoteser, men det blir ju bara spekulationer.

 

MEN HYCKLERIET PÅ HÖGSTA NIVÅ är symptomatiskt för jänkarna. De har sedan 2001 och 2002 torterat politiska fångar i Guantanamobasen på KUBANSKT territorium. Och den nuvarande administrationen i Vita Huset är inte främmande för att institutionalisera en än värre tortyr mot dessa människor som i flagrant brott mot den internationella rätten har arresterats, transporterats illegalt över jordklotet och befinner sig sedan 15 år utan rättslig prövning. . . i Kuba.

 

Pentagon har alla tekniska redskap för att gå till botten till varför de två tjänstemännen har fått nedsatt hörsel. Men det är förmodligen en skådeprocess och rökridå som CIA har lagt för att få förevändningar för att utmåla Kuba som ”ett hot mot USA på grund av sin närhet”. Detta argument använde Trump mot Venezuela igår, fredag, och därför utesluter han inte en ”militär lösning”.

 

Finns det inga motiv för att attackera länder som Kuba eller Venezuela, skapar CIA med lätthet förevändningarna. Är det inte det historien har lärt oss?