lördag 7 augusti 2021

Nicaragua-Cuba: Fartyget “Ms A.C. Sandino” angör Kuba och containerhamnen Mariel med livsmedel och mediciner till det utsatta kubanska broderfolket!

 

Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez tackade i ett Twitter Nicaragua för den solidariska donationen till Kubas folk samtidigt som Vita Huset förstärker den kriminella blockaden och sanktionerna mot den karibiska ön. Men den internationella solidariteten har varit enastående. När kommer UD och Ann Lindhe att uppvisa en gnutta av nationell identitet inför Vita Huset?



Nicaragua-Cuba: Fartyget “Ms A.C. Sandino” angör Kuba och containerhamnen Mariel med livsmedel och mediciner till det utsatta kubanska broderfolket!

TEGUCIGALPA / 2021-08-07 / Kubas utrikesminister uttryckte i morse sitt tack till den nicaraguanska regeringen och folket i den centralamerikanska nationen för solidaritetsinsatsen. Den är ett kraftfullt försvarsvapen mot den kriminella blockaden som Vita Huset har förstärkt under pandemin i den naiva tron att denna 60-åriga terrormetod, som bryter all internationell rätt, ska få det kubanska folket att underkasta sig diktaten från imperialisten i Norr.

Två suveräna och befriade nationer och folk förstår att stödja varandra i alla ”väder” och mellan dessa två stater råder det förbindelser sedan ett halvt sekel. Och det ömsesidiga stödet bekräftas nu av fartyget från Sandinos Vagga.

 

KUBAS Teknik- och Miljöminister ELBA ROSA PÉREZ MONTOYA, tog emot fartyget i hamnen i Mariel och tackade den nicaraguanska staten för den solidariska gesten.

– Vi är mycket tacksamma för denna donation som snart ska nå det kubanska folket. Även under de svåraste omständigheterna kommer Kuba behålla sin styrka och vänskap med Nicaragua, underströk Pérez Montoya.

DICK EMANUELSSON