lördag 28 november 2020

Kubanska CONTRAS som kastade grisblod på 13-15 monument av Kubas national- och befrielsehjälte José Marti fördöms av en hel nation!


Kubanska CONTRAS som kastade grisblod på 13-15 monument av Kubas national- och befrielsehjälte José Marti fördöms av en hel nation!

Aktionen, som till och med fördömts av kubaner som är motståndare till Revolutionen och den kubanska regeringen, filmades av gatukameror. Det var två medlemmar av en liten kontrarevolutionär grupp i Kuba och de två, Panter Rodríguez Baró och Yoel Prieto Tamayo greps senare. I den följande videon bekänner de att de kastade grisblod i en akt som hela Kuba har fördömt.

 

JOSE MARTI, poeten, journalisten och den kubanske frihetshjälten som skapade den kubanska befrielsearmén, stupade 19 maj 1895 när den spanska kolonialismen i stort sett var militärt besegrad. I det läget intervenerade USA för att undvika att Kuba skulle bli en självständig nation.

Men Marti lever i alla kubaners hjärtan. Till och med den kontrarevolutionära kolonin i Miami förfogar över en radiostation som de kallar Radio Marti, trots att både Marti och Sydamerikas befrielsehjälte Simon Bolivar varnade för Grannen i Norr, med all rätt och de kubanska Contras i Miami ser Stjärnbaneret som sin fosterlandsfana, som alla Pitiyankies, oavsett nationalitet.

 

LENIN Å SIN SIDA karaktäriserade USA:s deklarerade krig och erövring av Kuba som ”tröskeln till en ny epok, imperialismens  epok”.

D.E.